Bedrijf

Milieubewustzijn

Marshalls was de eerste onderneming in het Verenigd Koninkrijk die begon met het meten en publiceren van de CO2-voetafdruk van zijn producten.

Marshalls werkt aan de vermindering van de CO2-emissie tijdens alle bedrijfsprocessen. Het is de bedoeling de uitstoot tegen 2050 met 80 % te verminderen.

Om de CO2-emissie blijvend te verminderen wordt ook onderzoek gedaan naar de ontwikkeling en invoering van nieuwe milieuvriendelijkere mengformules voor onze producten. Er wordt verder onderzocht hoe energie kan worden bespaard bij het inkopen van materiaal, het stroomlijnen van productieprocessen en het transport.

Jaar na jaar vermindert onze impact op het milieu ook door de verbeteringen in de verpakkingsafdeling en het waterverbruik.

Het is de bedoeling het aantal kubieke meters water te verminderen tot een gecontroleerd watervolume per ton geproduceerd materiaal. Marshalls streeft ernaar water op verschillende sites te winnen en waar mogelijk het water uit de groeves te gebruiken voor de productieprocessen.

Bedrijf

Biodiversiteit

Onze vestiging in Maltby in het Verenigd Koninkrijk werd als eerste actieve producent in het Verenigd Koninkrijk bekroond met de Wildlife Trust’s Biodiversity Benchmark voor landbeheer. Onze Stoke Hall and Lloyds groeve in Noord-Wales kreeg ook de Biodiversity Benchmark als blijk van de permanente inzet om het milieu te verbeteren en te beschermen.

Terug naar boven